Vasile & Buciuman | Attorneys, lectori la prima conferință națională privind protecția datelor în domeniul sanitar

Avocații de la Vasile, Buciuman și Asociații au participat joi, 10 octombrie 2018 la prima conferință Națională Privind Protecția Datelor în Domeniul Sanitar organizată la Hotel Piatra Mare în Poiana Brașov, unde au prezentat studiul de caz intitulat "Aspecte practice ale implementării unui proiect de conformare într-o clinică medicală de dimensiuni medii".

De asemenea, Vasile, Buciuman și Asociații a aderat la Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD) în cadrul căreia speră să contribuie la dezvoltarea unor bune practici privind prelucrarea datelor personale în domeniul sanitar.

Clinicile medicale și furnizorii de echipamente medicale reprezintă aproximativ 70% din proiectele de conformare pe GDPR ale societății de avocatură, avocații având și 3 mandate de DPO la clinici din București.

Domeniul medical cuprinde aspecte specifice privind protecția datelor, bunăstarea pacientului primând asupra obligațiilor de confidențialitate iar prevederile GDPR plasează mai multă libertate dar și mai multă responsabilitate în prelucrarea datelor de sănătate de către un cadru medical.

Tehnica medicală, din ce în ce mai interconectată, prezintă de asemnea provocări privind protejarea și arhivarea informațiilor medicale.Nu ezitaţi să luaţi legătura cu noi!